Guadassuar viurà el II Congrés Internacional de Trompes del 28 al 30 de desembre

Més d’un centenar de músics estaran presents a la localitat gaudint de classes, concerts, tallers i exposicions

Guadassuar serà testimoni del II Congrés Internacional de Trompes per a tancar l’any 2022, ja que tindrà lloc els dies 28, 29 i 30 de desembre a la localitat de la Ribera Alta. S’espera que més de cent amants d’aquest instrument estiguen presents en les diferents activitats que es duran a terme, tant en concerts com en tallers o altres activitats que s’estan preparant per a l’ocasió.

A més, aquest any també estarà present Radegundis Tavares, president de la Internacional Horn Society, entitat referent a nivell internacional en el món de les trompes, acompanyat per Jennifer Montone, professora de trompa de la Juilliard School of Music de Nova York i per intèrprets i professors de gran nivell mundial de països com Anglaterra, EEUU, Brasil, Itàlia, França o Argentina.

L’Ajuntament de Guadassuar ha acollit la presentació d’aquesta segona edició de mans de l’alcaldessa de la localitat, Rosa Almela, i el director del congrés, Manolo Pérez. Almela valora molt positivament aquest esdeveniment, ja que “és un gust poder tindre al nostre poble una representació tan gran dels millors i les millors trompistes del panorama internacional”. A més, l’alcaldessa afegeix que “Guadassuar té molta passió per la música i és una localitat referent en aquest àmbit, ja que tenim grans professionals que viuen per i per a la música, com per exemple el nostre veí Manolo Pérez, trompista d’èxit amb el quintet Spanish Brass”.

Enguany, gràcies al treball des de l’Ajuntament i l’organització del congrés, la localitat de Guadassuar comptarà amb el suport directe des de Presidència de la Generalitat, ja que subvencionarà el II Congrés Internacional de Trompes amb una quantitat de 5.000 €, la qual cosa permetrà desenvolupar totes les activitats preparades amb la millor qualitat i professionalitat possible.

Guadassuar tindrà el plaer de comptar també amb Manolo Pérez, músic de la localitat que toca la trompa amb el prestigiós quintet Spanish Brass, a més d’altres trompistes destacats com María Rubio, trompa solista de l’Orquestra de València; Inés González, trompa solista de l’Orquestra Simfònica de Tenerife; Javier Bonet, trompa de l’Orquestra Nacional d’Espanya; Miguel Martínez, professor del Conservatori Professional de Música “Mariano Pérez Sánchez” de Requena; Anna Sanz, professora de trompa del Conservatori Professional de Música de Tortosa; i Elisa Andreu, professora de trompa del Conservatori Professional “Francesc Peñarroja” de La Vall d’Uixó.

Conferències i CITGUAD Jr.

A banda dels tallers i les diferents activitats de trompa, també es realitzaran tres conferències. La primera, titulada ‘Construcción de boquillas y sordinas’, la impartirà Toni Romera, de Romera Brass; la segona, ‘Arnold Jacobs, historia y metodología’, serà a càrrec de Christian Morabito; i la tercera, ‘La trompa, desmontaje y limpieza de la maquinaria’, estarà a càrrec del lutier Wilmer Ramírez.

Dins de la programació també trobem el CITGUAD Junior, orientada al públic infantil i juvenil, joves estudiants de trompa que viuran una sèrie d’activitats específiques.

6 concerts

La prèvia del CITGUAD serà el dia 23 de desembre: una representació del congrés farà un concert per a l’Associació de Guadassuar d’Amics i Familiars de malalts d’Alzheimer (AGUAFA).

Durant els tres dies que durarà el CITGUAD, l’Auditori de Guadassuar serà l’escenari de tots els concerts. El primer, el dia 28 a les 19.30h, un concert anomenat ‘Original work for horn’ interpretat per Christian Morabito, Javier Bonet, Pedro Blanco, Loris Antiga, María Rubio, Miguel Martínez i Josep Furió, acompanyats al piano per Antonio Morant, on es farà l’estrena absoluta d’Appel per a trompa sola de Joan Magrané.

El dia 29 tindrem cita doble, a les 12.45h el concert del ‘CITGUAD Horn Ensemble’, format per les trompistes María Rubio, Jennifer Montone, Lene Skomedal, Inés González, Lorena Corma, Anna Sanz, Elisa Andreu i Raquel Jiménez. A les 19.30h, se celebrarà ‘Paxman Concert amb Spanish Brass’ acompanyats pels trompes solistes Timothy Jones, Maxime Tomba, Lene Skomedal i Loris Antiga. El concert contarà amb l’estrena de les obres Fugatto and Swing del valencià Miguel Guerra i Knight of Shadow del francés Pierre Badol per a quintet de metalls i trompa solista.

El 30 de desembre també tindrem cita doble, a las 12.45h., el concert ‘Film Music Concert by students’, i a las 19.30h., ‘Trompa y banda’, que contarà amb els trompes: Jennifer Montone i Radegundis Tavares acompanyats per la Banda Simfònica Sta. Cecília de Guadassuar, dirigida per Juan Carlos Civera. Ací s’estrenaran dos obres per a banda i trompa solista: Concert per a trompa del compositor brasiler Fernando Deddos i Those weren’t just electryc bycicles del compositor valencià Santiago Peláez.