El Centre Cultural de Guadassuar obri les portes a l’exposició de Rafael Armengol

L’Ajuntament, per mitjà de la Regidoria de Cultura, ha preparat junt amb l’artista plàstic Rafael Armengol una exposició de les seues obres més representatives de les sèries “Sant Sebastià de Ribera”, “Temps de pandèmia”, “Lou Andreas-Salomé”, “Hipàtia d’Alexandria” i “A Vicent Andrés Estellés”.

La inauguració de la mostra tindrà lloc el divendres 4 de novembre, a les 19:30 h, al Centre Cultural de Guadassuar (placeta de les Monges, 2), i es podrà visitar fins al 3 de gener de 2023, de dilluns a divendres, de 16:30 a 20:30 h.

Rafael Armengol és un pintor valencià, nascut a Benimodo (Ribera Alta), on viu i treballa. Va estudiar a l’Escola de Belles Arts de València. El 1962 exposà obres seues a la Sala Mateu del Cap i Casal juntament amb els seus coetanis Manuel Boix i Artur Heras per quarta vegada.

Això només era l’inici d’una dilatada vida d’exposicions i el gran treball que faria. També de la demostració de l’orgull per la gran mestria que podem trobar en els pocs quilòmetres que separen Benimodo de l’Alcúdia o Xàtiva, orígens dels altres dos grans treballadors de l’art modern els noms dels quals, durant molt de temps, van anar lligats al d’Armengol.

Així doncs, l’artista de Benimodo començà la seua prolífica carrera fa més de seixanta anys i, des de llavors, es va convertir en pioner de la innovació des del punt de vista plàstic, però també des de l’anàlisi del color i la seua modulació en la pintura. Una investigació sobre la qual ha construït el seu segell artístic, que fins al pròxim mes de gener, es podrà veure a Guadassuar.

L’any 2011 el van nomenar acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València per la seua consolidada trajectòria artística, i per les seues destacades investigacions i experiències en l’àrea dels llenguatges pictòrics.

En la mostra de Guadassuar exposa obres sobre sant Sebastià, una sèrie que l’artista ha realitzat sobre molts dels sants sebastians de Josep de Ribera i que ha trobat entre gravats, obres i dibuixos del pintor de Xàtiva. «Ribera feia molts apunts i, per això, n’he trobat molts dibuixos, però també quadres amb pintura a l’oli, com el del Museu de Belles Arts de València o els dels museus del Prado o Sevilla. Aquesta és la meua manera de concebre un quadre», explica Armengol. També ens mostra la sèrie de Vicent Andrés Estellés, gran amic de l’artista, i a qui la dedica.

Recentment, va dissenyar l’escultura dedicada a l’escriptora i activista cultural Didín Puig, veïna de Benimodo i gran amiga seua, que, casualitats de la vida, va nàixer a Guadassuar. L’escultura està exposada a l’entrada de l’institut de secundària que porta el seu nom, per decisió unànime de l’Ajuntament de Guadassuar i el mateix centre educatiu.

Rafael Armengol és un dels artistes plàstics més rellevants del panorama cultural valencià i el poble de Guadassuar està orgullós que haja acceptat exposar la seua obra al Centre Cultural de la localitat.