EL MERCAT DE LA TERRA SE CELEBRARÀ EN AGROGUADASSUAR AQUEST CAP DE SETMANA

El dissabte 29 de gener de 10h a 14h del matí se celebrarà a Gudassuar el Mercat de la Terra, en el marc de la mostra multisectorial Agroguadassuar 2022, amb xerrades, tallers i expositors agrícoles.

Les xarrades s`iniciaran a l`Auditori municipal de Guadassuar a les 9 del matí amb la benvinguda del Regidor d`Agricultura. En primer lloc, de 9:15h fins les 9:45h, «Ús de varietats hortícoles tradicionals dins l`escenari del canvi climàtic»; de 9:45h fins les 11:15h «La tracció animal com a opció en un sistema Agronòmic».

A continuació, d`11:30h fins a les 11:40h la presentació del projecte «Orígens, que dinamitza l`agroecologia». Seguidament, d`11:40h a 12:00h: «Quant costa un plat de macarrons?, una xerrada sobre l`anàlisi ecosocial de la nostra alimentació». Continua amb la xerrada de «Ser dona i emprendre al camp», de 12:00h a 12:15h; al finalitzar, de 12:15h a 12:45h «Menjadors escolars i alimentació sostenible una oportunitat per al camp». Després, de 12:45h a 13:15h, trobem «Ara, preus justos per a l`horta». Per a donar per finalitzades les xerrades, de 13:15h a 13:30h amb «La Terra diversa: un recorregut per catàleg de varietats autòctones valencianes d`interès agrari».

Per finalitzar el dia, a les 16:00h, també a l`Auditori Municipal, es realitzarà un Espai de Trobada de la Biodiversitat Cultivada.

En el Mercat de la Terra també descobrirem tallers, el primer comença a les 10:30h amb «Intercanvi de llavors» i finalitzarà a les 13:30, comptant amb una breu introducció teòrica a les persones participants i que se celebrarà a l`escola d`adults.

D`11h a 13h es farà el taller «D`empelts i conservació de varietats frutals tradicionals». I per finalitzar els tallers, de 12:30 h Tast de vi amb Jéròme Chesnot

El dissabte de vesprada i diumenge de matí es realitzaran tallers per als més menuts, com la «Cata de productes agroecològics i dinamització de Anti-globarium» i «Qui conserva quan té, menja quan vol», tots els horaris dels tallers s`anunciaran en els canals oficials de l`Ajuntament.

A l`antic Col·legi Balmes hi haurà dues exposicions, una «Exposició fotogràfica sobre la tracció animal a València. L`home i la bèstia» i «Catàleg valencià de varietats tradicionals d`interès agrari».

Mentrestant, a la plaça de la Generalitat Valenciana, es farà un mercat amb fruita, verdura, formatge, oli, vi i molt més.