Guadassuar crea una Escola d’Associacions com espai d’aprenentatge entre entitats

L’objectiu d’aquesta iniciativa és dotar a les associacions de Guadassuar de nous mecanismes i ferramentes que ajuden a millorar el seu funcionament

L’Ajuntament de Guadassuar, dins de l’estratègia de foment de l’associacionisme local, impulsa l’Escola d’Associacions per dotar a les entitats del poble de mecanismes i ferramentes en diverses matèries que puguen millorar el funcionament i a la vegada facilitar la creació de xarxes de cooperació entre entitats socials i el consistori.

 

L’Escola d’Associacions de Guadassuar, organitzada per la regidoria de Govern Obert, tindrà una primera edició durant el mes d’octubre, amb un total de quatre formacions distribuïdes en dos jornades. La primera es desenvoluparà el dilluns, 17 d’octubre, de 18.00 a 19.00 hores, on comptarà amb la presència d’Amparo Calabuig, politòloga i investigadora del Centre d’Estudis de Gènere a la Universitat Miguel Hernández d’Elx, que farà una introducció a la perspectiva de gènere en les associacions de Guadassuar. I a continuació d’aquesta formació, es realitzarà un altra sobre obligacions de tot tipus per a associacions, per Albert Ituren, PDI Titular d’Escola Universitària del Departament de Dret Administratiu i Processal de la Universitat de València.

 

La segona jornada de l’Escola d’Associacions es realitzarà el dilluns, 24 d’octubre, a partir de les 18.00 hores, la primera xerrada tractarà sobre les relacions telemàtiques de les associacions amb les diferents administracions públiques. Seguidament, a les 19.00 hores, s’impartirà una segona formació sobre bon govern i ètica a les associacions.

 

“El teixit associatiu de Guadassuar és un dels eixos vertebradors de la cohesió social i del progrés del municipi, i des de l’Ajuntament treballem per donar resposta a les inquietuds que ens mostren”, afirma l’alcaldessa, Rosa Almela. Per altra banda, el regidor de Festes i Govern Obert, Josep Martínez, afig que “amb l’Escola d’Associacions es pretén fomentar i incrementar la participació de la ciutadania en les associacions, aprofundint així en la democràcia participativa”.

L’estratègia de foment i enfortiment de l’associacionisme local compta amb el suport econòmic de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana i la Diputació de València; així com amb la col·laboració tècnica de consultora social valenciana EQUÀLITAT, participació i igualtat.