Guadassuar celebra amb èxit els actes commemoratius del 9 d’Octubre

La celebració del 9 d’Octubre a Guadassuar ha congregat, malgrat la pluja, a associacions locals, veïnat, persones guardonades i corporació municipal.

Amb motiu de la festivitat de la Comunitat Valenciana, Guadassuar va celebrar el passat dissabte, 8 d’octubre, una ampla programació en commemoració del dia dels valencians i les valencianes. L’oratge va respectar part dels esdeveniments, tot i haver de fer un canvi de lloc d’última hora per protegir-se de la pluja, es va poder dur a terme tot el que s’hi havia organitzat.

 

La vesprada va arrancar amb la baixada de la Senyera des del balcó de l’ajuntament, la qual va ser rebuda a peu de carrer per l’alcaldessa de Guadassuar, Rosa Almela, acompanyada de la corporació municipal, mentre sonava l’himne de la Comunitat i es disparaven salves. Seguidament es va donar pas a l’inici de la processó cívica, que va començar amb una figura realitzada per la Muixeranga ‘la Carabassota’, i balls i músiques pel Grup de Danses “Bolero de Guadassuar” i l’Associació de Dolçaina i Tabal, els quals també van fer diferents actuacions al llarg del carrer Jaume I.

 

La cercavila va comptar amb l’acompanyant musical de la banda de la SUM Santa Cecília de Guadassuar i la presència de la Senyera, portada pel regidor de Festes, Josep Martínez. L’acte commemoratiu va acabar amb la col·locació d’una corona de llorer a la placa dedicada a Jaume I baix la mirada de desenes d’assistents, i de la pluja que va començar a fer acte de presència obligant a traslladar la resta d’actes que quedaven.

 

Per a posar punt final a la vesprada, es va realitzar l’acte institucional d’entrega de distincions a l’Auditori Municipal de Guadassuar. L’Ajuntament va acordar atorgar les mencions honorífiques d’enguany al Col·legi Sant Francesc, Aguafa, Maria Villalba Sais, Juan Carlos Civera, Júlia Marqués Villalba, la Falla La Barraca i a la comunitat ucraïnesa, cadascú d’elles i ells amb destacats mèrits que els feren mereixedors del reconeixement.

 

La màxima distinció, el ‘Guardó d’Honor 9 d’Octubre’, es va atorgar al quintet de metall Spanish Brass, que compta amb una gran trajectòria de reconeixements i en especial el del Premi Nacional de Música entregat pel Ministeri de Cultura l’any 2020. Per això, l’acte de la jornada va acabar amb l’espectacle ‘Mira si hem corregut terres…’ de Spanish Brass i Carles Dénia en directe per a tot el públic assistent.