Guadassuar commemora el Dia Mundial Sense Tabac amb la segona edició del concurs escolar de cartells

Dia sense tabac 2022

El dia 31 de maig es commemora el Dia Mundial Sense Tabac, amb una data tan significativa l’Ajuntament de Guadassuar, a través de la Regidoria d’Educació, llança una nova edició del Concurs escolar de Cartells del dia Mundial Sense Tabac poble de Guadassuar en coordinació amb la UPCCA de la Mancomunitat de la Ribera Alta. El concurs ha comptat amb la col·laboració del CEIP Balmes i del Col·legi Sant Francesc de Guadassuar.

 

La campanya té per objectiu sensibilitzar a la ciutadania sobre l’impacte ambiental que té el tabac, des del seu cultiu i producció fins a la seua distribució, sense oblidar els residus que genera, d’acord amb el lema de l’OMS per al 2022 «El tabac, una amenaça per al nostre medi ambient».

 

El Concurs escolar de Cartells ha declarat com obra guanyadora la de l’alumne Miguel Esteban Cervera del Col·legi Sant Francesc. També ha triat cinc dibuixos finalistes de les següents alumnes dels dos centres educatius de primària de la localitat: Neus Rosell, Gema Mompó, Amira Kevin, Maria Villalba i Eva Lluch.

 

La indústria tabaquera, a banda de matar cada any a més de 8 milions de persones, (69.000 al nostre país), també destrueix el nostre medi ambient. Emet emissions de gasos d’efecte hivernacle equivalents a 84 milions de tones anuals de diòxid de carboni, contribuint al canvi climàtic i redueix la resiliència davant aquest canvi, a més de malbaratar recursos i danyar els ecosistemes.

 

Cada any es destrueixen uns 3,5 milions d’hectàrees de terra per a cultivar tabac. Aquest cultiu afavoreix la desforestació, mitjançant l’eliminació d’espais forestals per implantar plantacions de tabac que deterioren els sòls i minven el seu rendiment.

 

Rosa Almela, alcaldessa de Guadassuar, comenta que “aquesta campanya als centres educatius també ajuda la conscienciació pel compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, i no només els que guarden relació directa amb la salut”. Teresa Fuertes, regidora d’Educació de l’Ajuntament, afig que “és el segon any d’aquesta acció, i esperem que seguisca, i confiem que vaja a més perquè és important la implicació de l’alumnat per aconseguir que no només tinguem un dia sense tabac, sinó molts més”.