Guadassuar celebra la primera Trobada ‘Mirades de Didín’

L’Ajuntament pretén retre homenatge amb diferents esdeveniments per a les pròximes setmanes a la figura de Didín Puig 

Amb motiu del canvi de nom a IES Didín Puig de l’IES del poble de Guadassuar, l’Ajuntament junt a diferents associacions locals organitzen la primera Trobada ‘Mirades de Didín’ per posar en valor la figura de Didín Puig, ja que per a aquestes entitats simbolitza “el respecte per la cultura valenciana, l’amor a la llengua, l’estima per les tradicions genuïnament nostres, la tolerància, la professionalitat i per damunt de tot, la lluita per la democràcia”. El cicle s’inicia fent-lo coincidir amb la celebració del Dia de la Biblioteca, el 24 d’octubre.

El dijous 20 d’octubre, a partir de les 20:00h, arrancarà amb la presentació del cicle amb una xarrada sobre Didín i sobre la seua figura. L’acte contarà amb Natxo Escandell i Susi Niclòs, els encarregats de portar endavant l’aula didàctica de cultura contemporània Didín Puig. Aquest acte es farà al Centre Cultural de Guadassuar, on també participarà l’IES on aprofitarà per a anunciar l’edició especial del llibre ‘Cartes a Olivier’ que editarà l’Ajuntament conjuntament amb l’IES i que serà regalat a l’alumnat dels centres educatius de Guadassuar. 

El divendres 21, a partir de les 19:00h, tindrà lloc la projecció del documental ‘Cartes Robades’ al Centre Cultural. Este documental emès en col·laboració amb l’associació Guadassuar per la República servirà per a posar en relleu el compromís per la democràcia d’aquestes jornades. 

Dissabte 22, al llarg de tot el dia, es podrà veure la primera Trobada de Muixerangues amb la participació de la Muixeranga Torrentina i la Muixeranga de Cullera. Dia en què se celebra el cinquè aniversari de la Muixeranga ‘La Carabassota’, l’amfitriona de la trobada. La trobada serà de matí i vindrà seguida d’un dinar de germanor amb la posterior animació a càrrec de la DJ Nonai Sound i un concert del grup de música ‘Cactus’. “Dins de la vocació de continuïtat que es busca, i en relació amb la particular estima per la cultura valenciana que va demostrar sempre Didín, seria molt interessant poder comptar en cada edició en alguna mostra de cultura popular del gran mostrari d’este estil que podem trobar a la nostra terra”, afirma l’Ajuntament.

El divendres 28 es podrà presenciar un concert homenatge a eixes músiques que gràcies a Didín van traspassar el Sènia en ambdues direccions, tant de valencians cap a Catalunya com de catalans cap al País Valencià. Un concert on s’intercalaran peces dels històrics cantautors i grups valencians i catalans dels anys 70 i 80. Este recital, que es farà també al Centre Cultural a les 20:00h, comptarà amb la presència de la veu i guitarra de Pau Alabajos.  

El dissabte 29 a les 19:00h, a l’Auditori Municipal de Guadassuar, es podrà contemplar l’obra de teatre “L’increïble assassinat d’Ausiàs March”, de la companyia CRIT. En una aposta per la cultura d’este calibre no podia no estar contemplada la presència de les arts escèniques, i és per això que es presenta aquesta obra de teatre en valencià com a exemple de cultura feta al nostre territori.

Per últim, el divendres 4 de novembre s’inaugurarà l’exposició dels artistes Rafa i Lluc Armengol a les 20:00h al Centre Cultural. La família Armengol, veïns de Benimodo, tancarà aquesta primera edició de ‘Mirades de Didín’. Allí estarà la presència dels artistes tan vinculats també a la persona de Didín Puig, els quals s’han encarregat de realitzar l’obra escultòrica del centre que ara porta el seu nom.