Ajuntament de Guadassuar

El cartell de Danses 2023, una obra que representa l’ambient caòtic de la dansà

L’obra “Les Danses són color!”, de la guadassuarenca Irene Verdeguer, és la guanyadora del Xé Concurs de Cartell de Danses 2023 convocat per la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Guadassuar. Amb el concurs es pretén aconseguir que l’obra premiada, a través de la visió diversa dels participants, represente la millor imatge d’aquestes festes declarades Bé d’Interés Cultural.

L’autora de l’obra, llicenciada en Belles Arts, comenta que ha “intentat plasmar l’ambient danser, la part més caòtica dels moments d’abans de la dansà o de després, on tots van disfressats menejant-se per tots els llocs. És un moment caòtic però molt especial”. A més, també declara que “les Danses per a mi són color i així ho he representat al cartell, amb personatges ambigus que representen a la gent disfressada i amb eixa varietat de color que també fa referència al lema que he elegit”.

El jurat, elegit per la Regidoria de Festes, estava format per regidors de l’actual i futura corporació municipal, els Festers de Sant Roc 2023 i les Festeres de l’Assumpció 2023. Els criteris que es van tindre en compte a l’hora d’elegir el cartell guanyador van ser l’originalitat de la proposta, la representativitat i la facilitat d’adaptació. Aquest premi, dotat amb 400€, se sumarà a la col·lecció de cartells de Danses de Guadassuar.