Ajuntament de Guadassuar

Guadassuar commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer amb una setmana d’activitats organitzada per AGUAFA

Per commemorar el Dia Mundial de l’Alzheimer, 21 de setembre, AGUAFA (Associació de Guadassuar d’Amics i Familiars de Malalts d’Alzheimer) va organitzar una setmana d’activitats i actes que giren entorn a la sensibilització d’aquesta malaltia. Del 18 al 22 de setembre s’han celebrat tot un seguit d’actes que han ajudat en la difusió del treball que es fa des d’AGUAFA i en la implicació solidària del poble de Guadassuar.

El dilluns 18 pel matí l’alumnat del Col·legi Sant Francesc i del CEIP Balmes va acudir a la plaça Major per a alçar les mans  per l’Alzheimer junt amb la presidenta d’AGUAFA, Maria Olmos; l’alcalde, Vicent Estruch; i la regidora de Benestar Social, Mabel López. A més, alguns d’ells pogueren llegir els relats que havien escrit sobre la malaltia al balcó de l’ajuntament. Va ser una activitat educativa on l’alumnat va poder conèixer més sobre l’Alzheimer i va comprovar la importància de cuidar els nostres iaios i iaies. I per la vesprada va tindre lloc la Caminada solidària per l’Alzheimer, on més de cent veïns i veïnes caminaren juntes pel poble amb samarretes verdes o blanques per materialitzar el recolzament local cap a aquesta causa.

 

El dimarts es va celebrar el Dia de la família al Centre de Dia amb la col·laboració de Carmen Ríos, monitora del taller d’expressió emocional. I per vesprada es va projectar a l’auditori municipal la pel·lícula “Loli Tormenta”, un retrat de gent corrent que lluita per sobreviure dia a dia amb innocència, bondat, tristesa i llum.

Dijous, dia de mercat, es va organitzar una venda solidària de rifa per al sorteig d’un quadre del Concurs de Pintura Ràpida 2023. En el torn de vesprada, la Coral Polifònica Mestre Llorenç Ruiz ens va delectar amb un concert en un acte en el qual també es va llegir el manifest “Integrant la innovació” i es va fer el lliurament de reconeixements. A més, l’alcalde, Vicent Estruch, va dedicar unes paraules per resaltar el compromís i el treball cooperatiu que existeix entre AGUAFA i l’Ajuntament de Guadassuar:

«Sols puc dir-vos que per part de l’administració local no vos faltarà eixe suport. Vull remarcar que, tant els meus companys i companyes de la corporació municipal com jo mateix com alcalde d’aquesta, seguirem a la vostra disposició en tot el que estiga en les nostres mans per tal de seguir millorant la qualitat de vida de les famílies afectades en el nostre municipi i per a aportar el nostre granet d’arena per tal d’aconseguir més prompte que tard el somni d’un futur sense Alzheimer».

El colofó final es va produir divendres 22 de setembre amb el tradicional Tast de tapes i vins a l’antic col·legi Balmes, amb una gran xifra d’assistència que demostra un any més la importància que té una associació com AGUAFA en el teixit associatiu local i l’enorme implicació del poble de Guadassuar en l’ajuda i el suport constant cap a les persones amb Alzheimer i les seues famílies.