Ajuntament de Guadassuar

Repartició de la Carn, Sant Vicent i la Divina Aurora

Dissabte, 21 de gener

A les 15:30 h. – Concentració dels balls, festers i festeres, autoritats, músics i poble en general a la plaça de la Constitució per donar començament a la tradicional cavalcada de la Repartició de la Carn.

Des de la plaça de la Constitució continuarà pels carrers Joan XXIII, Vicente Pellicer, Mestre Serrano, plaça de la Generalitat, Pare Efren, Marqués de Sotelo, Crist de la Penya, Algemesí, Mestre Giner, Sant Josep, Placeta de les Monges, Mare de Déu de la Misericòrdia, Placeta del Mercat, Alzira, Quevedo, Pare Vicent, Colom, Dos de Maig, Major, acabant a la plaça Major.

La Repartició l’obrirà el Ball de Gegants i Cabuts de Guadassuar, amb les dolçaines i tabals de la colla d’ADiT, seguits del ball del Bolero de Guadassuar, i de la Muixeranga la Carabassota.

A continuació, desfilaran les carrosses dels familiars dels festers de Sant Vicent Màrtir i les festeres de la Divina Aurora 2023, seguides pels carros amb els dolços i les begudes típiques de la Repartició.

Durant tot el recorregut s’obsequiarà al poble amb els típics i tradicionals dolços -rotllets- i mistela.

Després acompanyaran el seguici les autoritats civils i eclesiàstiques, acompanyades per la banda de la Societat Unió Musical Santa Cecília de Guadassuar, i després totes les persones del poble en general que desitgen rememorar un any més aquest acte centenari.

En acabar la Repartició a la plaça Major i des de la balconada de l’Ajuntament es realitzarà el pregó d’inauguració oficial del Porrat de Sant Vicent de 2023. Tot seguit, es ballarà al mig de la plaça Major “El Bolero de Guadassuar” i tancarà l’acte la Muixeranga “la Carabassota” amb una de les seues figures més espectaculars.


Diumenge, 22 de gener

Festivitat de Sant Vicent Màrtir

Al trencar el dia, VOLTEIG GENERAL DE CAMPANES.

A les 8.00 h. – LLANÇAMENT DE SALVES, una per cadascun dels Festers de Sant Vicent Màrtir 2023 i les seues famílies.

A les 9.30 h. – CERCAVILA a càrrec de la Banda Unió Musical Santa Cecília de Guadassuar.

A les 11.30 h. – CONCENTRACIÓ DELS FESTERS I FESTERES a la Plaça de la Constitució. Eixirà en comitiva pel carrer Joan XXIII, carrer Mestre Cuevas i carrer Major fins l’església parroquial, acompanyats de la Banda Unió Musical Santa Cecília de Guadassuar.

A les 12.00 h. – MISSA MAJOR en honor al patró de Guadassuar i titular de la parròquia Sant Vicent Màrtir, amb la interpretació dels GOJOS DE SANT VICENT MÀRTIR. En acabar, els festers i les festeres, encapçalaran la comitiva acompanyats per la Banda de Música, cap a la Gran Via on es realitzarà la tradicional MASCLETÀ.

A les 19.30 h. – EIXIDA DELS FESTERS I DE LES FESTERES des de la Plaça de la Llibertat encapçalant la comitiva pels carrers, Ramón y Cajal, Quevedo, Verge del Carme fins a l’església per assistir a la processó, acompanyats per la Banda Unió Musical Santa Cecília.

A les 20.00 h. – SOLEMNE PROCESSÓ en honor al patró Sant Vicent Màrtir, que transcorrerà pels carrers de volta general. Obrirà la processó la Creu renaixentista de la parròquia acompanyada pels dolçainers ¡ tabaleters de la colla ADiT. A continuació aniran els fidels del poble, festers de Sant Vicent Màrtir d’altres anys, familiars dels festers 2023, festers de Sant Vicent Màrtir i festeres de la Divina Aurora 2023, el clergat i tancant la processó les autoritats municipals i la Banda Unió Musical Santa Cecília. Tot seguit, a l’interior de l’Església es cantaran els GOJOS A SANT VICENT MÀRTIR.

Per a finalitzar el dia, els Festers i les Festeres es dirigiran en cercavila, junt a les autoritats, totes les persones assistents a la processó i amb l’acompanyament de la Banda Unió Musical Santa Cecília de Guadassuar a la zona de l’Alter on es dispararà el tradicional CASTELL DE FOCS D’ARTIFICI.


Dilluns, 23 de gener

A les 06.30 h. – Des de la Plaça Major inici de la DESPERTÀ DE L’AURORA, seguint l’itinerari de costum. Els fidels, festers i festeres de Sant Vicent Màrtir i la Divina Aurora 2023, estaran acompanyats per la Banda Unió Musical Santa Cecilia de Guadassuar.

Finalitzada la Despertà, començarà des de l’església el ROSARI DE L’AURORA amb la imatge de la Mare de Déu de la Divina Aurora que recorrerà l’itinerari de costum. Es cantaran les SALVES I AVE MARIA tradicionals del nostre poble.

En acabar el Rosari, es dispararan 16 SALVES, una per cadascuna de les Festeres de la Divina Aurora 2023.

Tot seguit i acompanyats pels músics, ens dirigirem a l’antic Col·legi Balmes, on es convidarà al públic assistent a la tradicional XOCOLATADA.

A les 18.30 h. – CONCENTRACIÓ DELS FESTERS I FESTERES a la plaça Lluís Vives, per eixir en comitiva pel carrer Algemesí, carrer Ermita i carrer Major fins a l’església. Seguidament tindrà lloc la MISSA EN HONOR A LA MARE DE DÉU DE LA DIVINA AURORA a l’església de Sant Vicent Màrtir.

En acabar la missa, SOLEMNE PROCESSÓ de la Mare de Déu de la Divina Aurora que discorrerà per l’itinerari dels carrers de volta. La imatge serà portada pels festers de Sant Vicent i festeres de la Divina Aurora 2024 i anirà acompanyada per la colla de Dolçaina i Tabal d’ADiT, fidels del poble, festeres de la Divina Aurora d’altres anys, familiars dels festers 2023, festers i festeres de Sant Vicent Màrtir i la Divina Aurora 2023. Tancaran la processó el clero, les autoritats municipals i la Banda Unió Musical Santa Cecília de Guadassuar.

Finalitzada la processó, es ballarà el BOLERO DE L’AURORA davant la imatge a càrrec del Bolero de Guadassuar.

Tot seguit es dispararà un CASTELL DE FOCS D’ARTIFICI des del Ravalet, mentre entra la imatge de la Mare de Déu de la Divina Aurora en l’església. Una vegada dins l’església, es cantaran les SALVES I GOJOS a la Mare de Déu de la Divina Aurora.

 

→ Tornar a l’inici