Ajuntament de Guadassuar

L’IVACE concedeix a l’Ajuntament una ajuda financera per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a l’escola d’adults

L’Ajuntament de Guadassuar, dintre del marc de les Ajudes destinades al foment d’instal·lacions d’autoconsum per a Ajuntaments del IVACE, ha sol·licitat ajuda financera per a l’execució d’una instal·lació solar fotovoltaica d’autoconsum col·lectiu amb excedents acollida a compensació instal·lada a l’escola de Formació d’adults (EPA).

L’institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) ha concedit una ajuda per la quantitat de 48.145,90 € dels quals 24.072,95 € són a fons perdut; “Subvenció de l’IVACE a través del Programa d’ajudes destinades al foment d’instal·lacions d’autoconsum d’energia elèctrica en els municipis de la Comunitat Valenciana 2022”.

El projecte de la planta solar d’autoconsum col·lectiu naix per tal de produir una part de l’energia elèctrica que es consumeix a l’EPA, al parking municipal i a l’edifici de la policia local. La planta solar fotovoltaica d’autoconsum té una potència nominal de 40 kW i essent la seua potència de panells 44 kW pic.

L’energia produïda serà 61.384 kWh/anuals dels quals s’estima un autoconsum inicial aproximat del 25%. L’energia excedentària serà injectada a la xarxa de distribució per tal que siga compensada econòmicament en la facturació dels tres subministraments d’energia elèctrica que la comparteixen.

L’autoconsum col·lectiu destinarà un 50% de la producció al consum d’energia elèctrica a l’EPA, un 25% de la producció al consum d’energia elèctrica a l’edifici de la policia municipal i el 25% restant de la producció al parking municipal. Aquesta distribució de l’energia produïda s’estudiarà durant el primer any d’entrada en funcionament per tal d’augmentar l’autoconsum de l’energia produïda i principalment autoconsumir-la en la recàrrega del vehicle elèctric de la policia local.